Lillian Kreuger


'Prachtig om mee te maken!'


Vanaf haar tiende jaar is Lilian Kreuger actief in de paardensport, eerst als dressuuramazone en instructeur en nu vooral als ponyeigenaar en -fokker én als trainer en jurylid. “Omdat mijn hart altijd bij de pony’s is blijven liggen, heb ik naast mijn rijpaarden altijd pony’s gehouden. Al ruim twintig jaar worden zij op leasebasis gereden door diverse wedstrijdamazones. Het doel is voor zowel pony’s als amazones om zo ver mogelijk te komen.”

Lilian heeft momenteel vijf kwaliteitsvolle pony’s (D-maat): vier NRPS’ers en een met een Belgisch Ponystamboekpapier. De pony’s staan aan huis in Ochten. “Momenteel zijn er drie meisjes die bij ons een of meer pony’s leasen. Het leasen houdt in dat zij de pony’s mogen rijden en uitbrengen op dressuurwedstrijden. Daarnaast helpen zij, volgens een in overleg vastgesteld schema, met het op orde houden van de paddock en wei. Het mesten en voeren doe ik zelf.”

Lilian begeleidt de meiden tijdens de training en verzorging en tijdens wedstrijden. Verder gaat zij regelmatig met de meiden naar een topinstructeur om een stap verder te komen en zichzelf te (blijven) scholen. Over de kosten (lessen, startkaart, clinics etc) hebben zij afspraken gemaakt. Voor beide partijen werkt het goed. De meiden kunnen zich ontwikkelen als amazone en de pony’s worden geschoold. Lilian: “Helaas kan ik vanwege blessures zelf geen wedstrijden meer rijden. Op deze manier beleef ik toch enorm veel plezier aan de wedstrijdsport, en de training daar naar toe.
Ik vind het leuk om de meisjes uit te leggen hoe je de pony’s op de juiste manier kunt trainen en ontwikkelen en ook alles eromheen zoals het stalmanagement, de tandarts en voer. De pony’s zijn succesvol op keuringen en op dressuurwedstrijden. Een aantal pony’s is reeds verkocht en ook weer succesvol bij de volgende eigenaar. Dat is toch prachtig om mee te maken?!
Sabrien van Dijk


"Absolute win-win situatie"


Sabrien van Dijk fokt al jaren met veel plezier en succes NRPS-pony’s. Als groot liefhebster van de paardensport, geniet ze er het meeste van om haar eigen fokproducten goed te zien presteren onder het zadel. Daarom besloot ze de pony’s te gaan verleasen. “Een ideale uitkomst, aangezien mijn eigen dochter naast haar 3VWO haar handen vol heeft aan het rijden van twee wedstrijdpony’s. Via een oproep via Facebook zijn al diverse kinderen bij ons de pony’s komen rijden. Ik begeleid de kinderen die mijn pony’s uitbrengen zowel thuis als op wedstrijd. Het is een absolute win-winsituatie voor iedereen. Voor de kinderen is dit de kans om op een hele goede wedstrijdpony te rijden zonder de risico’s van aanschaf en dierenartskosten. De kinderen verzorgen en trainen de pony alsof het een eigen pony is. Zo kijken we naar ieders talent en behoefte. De een wil fanatieker en de ander net iets minder. De een wil springen de ander dressuur. Zolang ruiter en pony het leuk vinden kan het allemaal. De kinderen krijgen hier de mogelijkheid om heel veel te leren. De kosten zijn net iets hoger dan het plaatsen van een pony bij ons in pension, maar daar krijgen ze dan wel de begeleiding voor.  Voor mij is dit de mogelijkheid om de opleiding van de pony’s in eigen hand te houden. Inmiddels lopen ze allemaal rond de Z/Z2. Ik beleef ongelooflijk veel plezier aan het zien van de mooie prestaties van de pony’s én de kinderen.   Arnold Beumer

Van koeienboer, naar paardenman


"Toen ik jong was waren mijn ouders actief in de veehouderij en fokte mijn vader voor de hobby paarden en pony’s. Naarmate dat ik ouder werd begon ik steeds meer te merken dat de intensieve veehouderij niet iets was waar ik in verder wilde gaan, maar dat de paardensector mijn hart had gestolen. Toen ik de boerderij overnam ben ik begonnen met een pensionstal en opfok en had ik enkele fokmerries van mijzelf. Zo ontstond de Country Fair Hoeve."

"Ik had enkele jaren geleden twee goede jonge KWPN-gefokte springmerries staan. Een nakomelinge van Sheraton en een nakomelinge van Eldorado van de Zeshoek. Voor deze merries heb ik besloten om een ruiter te zoeken. Ik vond het zonde om ze stil te laten staan en direct voor de fokkerij in te zetten. Hier waren deze paarden te goed voor gefokt."

"Nadat het met enkele ruiters niet was gelukt kwam Lotte op mijn pad. Zij kwam om één van mijn eigen gefokte jonge paarden zadelmak te maken en is daarna doorgegaan met de Sheraton en de Eldorado. Inmiddels bevalt de samenwerking dusdanig goed dat zij hier al bijna 3 jaar over de vloer komt."

De Country Fair Hoeve is niet alleen maar een pensionstal meer. Door krachten tussen de kennis en kunde van beide partijen te combineren wordt de Country Fair Hoeve steeds verder uitgebreid. Er worden jaarlijks zo’n 3 tot 5 veulens geboren, er is de mogelijkheid tot het opfokken van eigen paarden en de paarden van derden, er worden paarden verleast aan ruiters die verder willen komen dan op een manege, er worden lessen gegeven, er worden paarden van derden zadelmak gemaakt, doorgereden en getraind en er worden jaarlijks meerdere paarden te koop aangeboden.

"Ik kan andere fokkers en eigenaren zeker aanraden om op zoek te gaan naar een ruiter voor zijn/haar paarden wanneer zij zelf niet rijden."


'Voor mij heeft het veel goeds gebracht!'


Fokker zoekt ruiter
Fokker zoekt ruiter
Fokker zoekt ruiter